Tradium, Vester Allé, 8900 Randers


Den nye frisørafdeling på Tradium Randers, med facade mod Vester Allé, har meget store vinduespartier og skolen ønskede en løsning der kunne afskærme lokalerne for solvarme og voldsomt sollys. Løsningen blev et Acrimo Screen system er et udvendigt rullegardin, som hæves og sænkes parallelt med ruden/vinduet. Acrimo Screens yder effektiv beskyttelse mod solvarme og lysreflekser, og sikrer et godt indemiljø. Screen er meget effektiv og holder op til 85% af det direkte sollys og varme ude, idet screendugen reflekterer solstrålerne før de når glasset.

tradium_solscreen_facade_lukket_kvadratisk

Her er hele facaden rullet ned på en dag fuld af solskin. De udendørs screens er styret af en vejrstation, der måler sol og vind, så de automatisk kører op og ned alt efter hvordan vejret er den pågældende dag.

tradium_solscreen_facade_set_indefra_kvadratisk

Her er udsigten fra undervisningslokalerne når den udendørs screen er kørt ned. Der er stadig et fint udsyn og lyset kommer stadig fint ind i rummet.

tradium_solscreen_facade_delvis_aaben_2_kvadratisk

Udendørs screens er en meget diskret og enkel løsning der flot kan indarbejdes i bygningens arkitektur.

tradium_solscreen_facade_delvis_aaben_1_kvadratisk

Der er også den mulighed, at nogen screens er kørt ned og andre er oppe. Igen er det vejrstationen, der bestemmer. De udendørs screens kan dog overstyres indefra hvis eks. vinduerne skal pudses el. lign.

Flere billeder fra frisørafdelingen kan ses i dette galleri:

 

 

Ny administrationsbygning.

Til den nye administrationsbygning har vi ligeledes leveret udendørs screens, samt en Solartek lamelafskærmning der er monteret mellem de to etager.

De udendørs screens sidder diskret monteret øverst på vinduet for ikke at skæmme bygningen eller den smukke arkitektur.

Når de er rullet ned agerer de udefra som en grafisk element på bygningen.

Den flotte hjørneløsning der ikke var helt nem at lave.

Indefra kontoret kan man se hvor meget udsyn der bliver bevaret.

Den ca. 31 m lange Solartek lamel installation fungerer både som et arkitektonisk element mellem de to etager, men også som solafskærmning for stueetagen.

Det er første gang at vi har lavet en så stor udendørs lamelløsning. Fint ser det ud.

Se flere billeder fra projektet her i galleriet:

Lukket for kommentarer.